Duurzame mondkapjes

Om jezelf, een ander en de planeet te beschermen.

De afgelopen twee jaar zijn mondkapjes een van de meest prominente symbolen van het coronavirus geworden. Niet alleen op ons gezicht, maar ook in de vervuiling verspreid over de stranden, straten en wateren van de planeet. Dit veroorzaakt een nieuwe afvalberg. Om dit te tegen te gaan, is het belangrijk voor duurzame mondkapjes te kiezen.

Vervuiling van de natuur

De pandemie veroorzaakte naar inschatting een wereldwijd gebruik van 129 miljard mondkapjes en 65 miljard plastic handschoenen per maand. Hier kwam bij dat er sinds de pandemie 30% meer afval geproduceerd wordt in vergelijking met het jaar daarvoor.

Het meeste afval dat op het land ontstaat komt uiteindelijk in het water terecht. Er is onderzoek gedaan naar het aantal wegwerpmondkapjes dat in 2020 in de oceanen is beland. Naar inschatting zijn er alleen al in 2020 meer dan 1,5 miljard mondkapjes in de oceanen terecht gekomen. Dit betekent een extra vervuiling van ongeveer 5000 tot 7000 ton plastic op zee.

Single-use mondkapjes

Als wegwerp mondkapjes voor eenmalig gebruik niet op de juiste manier worden weggegooid, vormen ze een risico voor het milieu. Zowel wegwerp mondkapjes als medische mondkapjes zijn vaak gemaakt van polypropyleen plastic. Wanneer dat plastic in kleinere stukjes uiteenvalt, kan het tot 450 jaar duren om te te verdwijnen.

Eco-friendly mondkapjes

Herbruikbare mondkapjes zijn een duurzamere optie dan wegwerpmondkapjes voor eenmalig gebruik. Alle mondkapjes die wasbaar en herbruikbaar zijn, zijn al duurzame mondkapjes of in ieder geval veel duurzamer dan het alternatief. Deze mondkapjes zijn vaak gemaakt van katoen.

Hieronder een aantal voordelen:

  • Herbruikbare mondkapjes zijn wasbaar;
  • Herbruikbare mondkapjes gaan lang mee en zijn daardoor goedkoper;
  • Met een herbruikbaar mondkapje is het makkelijker om te ademen;
  • Herbruikbare mondkapjes zitten prettig;
  • Herbruikbare mondkapjes zijn trendy en mooi.

Zorg voor jezelf, elkaar en de natuur

Remask biedt duurzame alternatieve mondkapjes die je keer op keer kunt blijven gebruiken. Door herbruikbare en duurzame mondkapjes aan te bieden, wordt het nieuwe afvalprobleem tegengegaan.

Naast het voorkomen van single-use plastics willen wij ook graag bijdragen aan een betere wereld. Daarom zetten we samen met Club Kakatua in op een schonere oceaan door te investeren in floaters die plastic tegenhouden. Op deze manier komt het plastic niet in de oceanen terecht. Door dit project is er sinds augustus 2020 in Indonesië 125.000 kilo plastic uit de oceanen voorkomen. Dit maakt de mondkapjes van Remask niet alleen goed voor jezelf en een ander, maar ook voor de planeet.

Remask is partner van:

MVO Nederland partner
Wij zijn een social enterprise

Remask is onderdeel van Retulp Production BV.
© 2022 Remask.nl